https://www.clasaviitorului.md/ SAU independent pe contul gmail in parteneriat cu GSuiteforEducation
- Tutorial despre GOOGLE CLASSROOM – serviciu gratuit pentru școli, organizații non-profit și orice persoană care are un Cont Google personal. Classroom îi ajută pe cei care învață să se conecteze ușor cu cei care îi învață, atât în cadrul școlilor, cât și în afara acestora. Classroom economisește timp și hârtie și facilitează crearea cursurilor, distribuirea temelor, comunicarea și organizarea. (Acest video a fost realizat împreună cu partenerii Google în Moldova, compania Sonacom)
- Tutorial G Suite for Education (o serie de aplicații, care permit predarea și colaborarea online, și anume: Gmail, Calendar, Classroom, Contacts, Drive, Docs, Forms, Groups, Sheets, Sites, Slides, Talk, Hangouts, Meet, Vault, și Chrome Sync) cu cele mai frecvente întrebări/răspunsuri
Am găsit online resurse utile create de Raluca Ciulei de la Love for Life pentru a ușura înțelegerea modului cum puteți folosi diferite aplicații Google pentru a colabora cu elevii și a vă organiza mai bine activitatea online, dar și alte resurse utile la diferite discipline pentru clase virtuale:
- Cum creez un contGoogle mail:Tutorial
- Cum folosescGoogle Drive:Tutorial
- Cum folosescDocumente Google (varianta Word online):Tutorial
- Cum folosescGoogle Forms (chestionare):Tutorial
- Cum pot crea o pagină web peGoogle:Tutorial
ALTE PLATFORME ONLINE
- Tutorial ZOOM (permite utilizatorilor să realizeze conferinţe „on the go“ de pe smartphone / tabletă/laptop/desktop, oriunde s-ar afla. Astfel, aceştia pot face conferinţe video de până la 100 de persoane, având de asemenea la dispoziţie şi funcţia de mesagerie prin intermediul căreia pot distribui diferite fişiere şi poze. Conferinţele video 1:1 sunt gratuite indiferent de durata acestora, în timp ce cele de grup sunt gratis doar pentru 40 de minute)
- EDMODO (O alternativă la Google Classroom prin care puteți colabora online cu elevii, postând anunțuri, teme și alte resurse este Edmodo. Alături găsiți un tutorial recent despre cum puteți crea pas cu pas clase pe Edmodo la care să invitați elevi care nu au neapărat nevoie de un cont de email.)
- Platforma NARADA.ONLINE (După „Teleșcoală”, Ministerul Educației vine cu încă o soluție pentru elevii care învață de-acasă, cât școlile sunt închise. Este vorba de o platformă online prin care profesorii să-și predea o parte din materie.
- CLASSDOJO (O altă variantă gratuită de a crea o clasă online, de a nota elevii și a comunica online cu elevii este ClassDojo. Alături găsiți un scurt tutorial despre cum puteți crea o clasă folosind un cont de profesor, nota și oferi teme elevilor sau posta anunțuri și resurse)
- EASYCLASS (Profesoara Anda Laura Silea a arătat și cum funcționează platforma EasyClass, pe care a folosit-o în tandem cu Google Meet pentru a se conecta cu elevii și a colabora online, chiar și după interacțiunile live latest data. EasyClass e un LMS (Learning Management System) care permite crearea unor clase virtuale unde pot stoca materiale online, pot gestiona sarcini, teme și pot monitoriza progresul și oferi feedback fiecărui participant online)
- www.scoalaintuitext.ro (platforma de învățare și evaluare online pentru clasele primare)
- www.examenultau.ro, platformă pentru pregătirea la limba română și matematică pentru Evaluarea Națională – clasa a VIII-a
- DIGITALIADA (Secțiunea Învățare și testare online este structurată pe patru niveluri de acces, fiind dedicată atât directorilor, cadrelor didactice din toată țara, indiferent de materia predată, cât și părinților și elevilor)
- https://sorinborodi.ro/ (Profesor de matematică la Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” din Dej)
- http://mateinfo.ro/( Variante TESTE EN și BAC la matematică, Materiale pregătire și softuri educaționale noi)
- Resurse Educaționale Deschise -RED=Open Educational Resources- sunt materiale pentru învățare, predare, cercetare sau alte scopuri educaționale pe care le poți folosi, adapta și redistribui liber, fără constrângeri
- MOODLE (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) este una dintre cele mai utilizate platforme open-source de Learning Management Systems (LMS), este gratuită și este în permanență modificată și îmbunătățită.)